Welcome


slide_IMG_8618.jpgslide_IMG_8599.jpgslide_IMG_8555.jpgslide_IMG_8517.jpgslide_IMG_8288.jpgslide_IMG_7001_2.jpgslide_IMG_6960.jpgslide_IMG_5626.jpgslide_IMG_0044.jpgslide_DSC04251.jpgslide_DSC04244.jpg

Sagolika Höö, är fullt av spännande och roliga upplevelser - på småländska!
Rum och Frukost - Bo på lantgård

Drömmen om att ge släktgården nytt liv och önskan att låta andra få ta del av vårt Småland, blev en krokig väg, precis som den till Höö. En plats där allt känns äkta och genuint, med upplevelser som får det att hissna i magen och skrattet att bubbla. En plats där det känns som om man har varit förut, och den hemtrevliga känslan av farmors kök.


Vi har två hus som vi hyr ut veckovis









Rökt korv och grillkorv


Rökt Korv och Grillkorv

Nu har vi fått hem korv gjord på kött från gårdens djur!

Rökt påläggskorv – Sjunkarödsringen av kött från Höö Gård
Kallröktmed bokspån, köttandelca 70%, fetthalt ca 37%
60kr/frp (ca 300gram)

Grillkorv– Gourmégrillare av kött från Höö Gård
Kallrökt med bokspån, köttandel ca 49%, fetthalt ca 25%
50kr/frp (ca 300 gram)

Hör av er om ni är intresserade så bestämmer vi tid och plats


Köttlådor 2016 november


english text below

20141009_220405_0.jpg

Vi tar nu bokningar på sista omgången av höstens köttlådor med nötkött.
Ring eller maila så bokar vi en låda för er.

Avhämtning på Höö fredag eftermiddag den 18/11 (ev. andra tider eller plats efter överenskommelse)

Nötköttet kommer från våra Loshultskor (Ringamålakor), en svensk lantras som bevaras i genbank.

Djuren föds upp på hö under vintern och betar vackra naturbetesmarker på naturreervaten Höö och i Tångarna under sommaren. Markerna är rika på örter och löv vilket gör köttet rikt på nyttig Omega-3. Vi använder inte konstgödning, bekämpningsmedel eller GMO produkter. Slakt och packning sker på på Sjunkaröds slakteri och Lönashults slakteri köttet hängmöras för bästa köttkvalitet. Allt kött är vakuumförpackat och märkt - färdigt för frysen. Färskt håller sig köttet ca 4 veckor i kylen, fryst håller det sig minst ett år.

Nötköttslåda – Vikt ca 12-15 kg. Pris 130kr/kg
Lådan innehåller finstyckade bitar utan ben ca hälften
och resterande färs i ca 500grams paket.
Det finns två olika att välja mellan, Filélåda eller Entrecotelåda

Vi har även soppben, hjärta, lever mm


Boka din låda nu!
Skriv ett mail till info@sagolikahoo.se med namn, kontaktuppgifter och din beställning
eller ring 0709-491700 och prata med Stefan.

Vi säljer även lammskinn, komattor, havrekärvar, julgranar och annat från gården.
Har du några frågor är det bara att höra av sig!

----------------------------------

It is time to make room in the freezer!
We are now taking orders for a box of lamb or beef.

Box with Beef can be collected at the farm on friday 18/11 (or after agreement)

Our animals are fed hay during the winter and during the summer they graze beautiful pastures on Höö naturereserv and Tångarne about 10 km north of Älmhult. The pastures are rich with herbs and leafs which makes the meat full of Omega-3 fatty acids. We do not use pesticides, artificial fertilizer or GMO's.
Slaughter and packing is done at Sjunkaröds slakteri where the meat is also dry aged to achieve best quality and taste.
Everything is vaccumpacked and labled, ready for the freezer. The meat stays fresh in the fridge up to 4 weeks and in the freezer more than a year.

The beef comes from a breed of cows called Ringamålako, which is a small, endangered remnant of the Småland cow. We are active in the preservation of this breed.

A box of beef contains ca 12-15 kg of meat in total, no bones, (ca 50% is minced meat) Price: 130SEK/kg

We also sell lamb fur, cow fur, oatshafes, Christmas trees and other products from the farm.

Anledningen till att du får detta brev är att du handlat av oss tidigare eller anmält intresse vid någon tidigare tidpunkt.
Önskar du inte längre få brev från oss ber jag dig höra av dig.




Köttlådor 2016


english text below

20141009_220405_0.jpg

Vi tar nu bokningar på första omgången av höstens köttlådor med lamm eller nötkött.
Ring eller maila så bokar vi en låda för er.

Avhämtning på Höö fredag eftermiddag den 9/9 (ev. andra tider eller plats efter överenskommelse)

Nötköttet kommer från våra Loshultskor (Ringamålakor), en svensk lantras som bevaras i genbank.

Djuren föds upp på hö under vintern och betar vackra naturbetesmarker på naturreervaten Höö och i Tångarna under sommaren. Markerna är rika på örter och löv vilket gör köttet rikt på nyttig Omega-3. Vi använder inte konstgödning, bekämpningsmedel eller GMO produkter. Slakt och packning sker på på Sjunkaröds slakteri och Lönashults slakteri köttet hängmöras för bästa köttkvalitet. Allt kött är vakuumförpackat och märkt - färdigt för frysen. Färskt håller sig köttet ca 4 veckor i kylen, fryst håller det sig minst ett år.

Nötköttslåda – Vikt ca 12-15 kg. Pris 160kr/kg
Lådan innehåller finstyckade bitar utan ben ca hälften
och resterande färs i ca 500grams paket.
Det finns två olika att välja mellan, Filélåda eller Entrecotelåda

Vi har även soppben, hjärta, lever mm


Boka din låda nu!
Skriv ett mail till info@sagolikahoo.se med namn, kontaktuppgifter och din beställning
eller ring 0709-491700 och prata med Stefan.

Vi säljer även lammskinn, havrekärvar, julgranar och annat från gården.
Har du några frågor är det bara att höra av sig!

----------------------------------

It is time to make room in the freezer!
We are now taking orders for a box of lamb or beef.

Box with Beef can be collected at the farm on friday 9/9 (or after agreement)

Our animals are fed hay during the winter and during the summer they graze beautiful pastures on Höö naturereserv and Tångarne about 10 km north of Älmhult. The pastures are rich with herbs and leafs which makes the meat full of Omega-3 fatty acids. We do not use pesticides, artificial fertilizer or GMO's.
Slaughter and packing is done at Sjunkaröds slakteri where the meat is also dry aged to achieve best quality and taste.
Everything is vaccumpacked and labled, ready for the freezer. The meat stays fresh in the fridge up to 4 weeks and in the freezer more than a year.

The beef comes from a breed of cows called Ringamålako, which is a small, endangered remnant of the Småland cow. We are active in the preservation of this breed.

A box of beef contains ca 12-15 kg of meat in total, no bones, (ca 50% is minced meat) Price: 160SEK/kg

We also sell lambfur, oatshafes, Christmas trees and other products from the farm.

Anledningen till att du får detta brev är att du handlat av oss tidigare eller anmält intresse vid någon tidigare tidpunkt.
Önskar du inte längre få brev från oss ber jag dig höra av dig.




Kosläpp 2016


Kosläpp på Höö 30 april
Kom och se våra glada Ringamålakor släppas ut på bete!

Caféet öppnar kl 13
Under årets kosläpp är kaféet i lite annan skepnad och utbudet begränsat till
- Nässelsoppa och bröd
- Kaffe/The/Saft och bulle/vetebröd

Kosläpp kl 15
Tipsrunda, Försäljning av lammskinn, ägg och annat från gården

På gården finns kor, får, hästar, kaniner, höns, ankor och gäss.
Runt om på ön blommar vitsipporna för fullt. Kanske finns det en och annan blåsippa kvar också. Gullvivorna har också börjat komma upp.


DSCF5946.jpgIMG_3388.jpg


Välkomna!


Ympningskurs 2016



Vill du lära dig hur man ympar och förädlar fruktträd? Har du äldre träd hemma som du vill bevara eller skapa ditt eget familjeträd med flera olika sorter?
Under en heldag får du lära dig allt detta och mycket mer på Sagolika Höö.

Lördagen den 16/4 kl 9-16
Senast anmälan 12/4

Pris 600 kr och då ingår allt material.
Anmälan via mail eller Facebook, max 10 deltagare så först till kvarn..

Kursen äger rum kl 9:00 till 16:00, I priset ingår allt material som du behöver under dagen för att själv ympa två egna fruktträd som du kan ta med dig hem när vi är klara.

DSC05099.jpg

Kursledare är Johan Widing, bonde och trädgårdsingenjör som driver Bokeslundsgården utanför Hörby. Johan har tidigare varit här och hållit kurser i beskärning av fruktträd.

Kursen innehåller
- Vandring i vår ängsfruktodling där vi kommer att samla ympris.
- Följa de yngre träden i plantskola från nyförädlad till färdigt träd och lära dig hur du bäst tar hand om dina egna äppelträden som du gör under dagen.
- Praktiska övningar, du får lära dig olika metoder att förädla fruktträd, när man skall använda det olika teknikerna och vilken som passar bäst till de olika fruktsorterna.
- Teoretisk genomgång där vi lär oss mera om fruktträd, förädling, äppelsorter, redskap och redskapsvård.


Vi bjuder på fika och lunch med gårdens egna ekologiska produkter, har du några allergier eller andra önskemål skicka dem till oss i anmälan.

Stefan Hörberg
Höö Gård 1
34371 Diö 
0709491700