Welcome


slide_IMG_8618.jpgslide_IMG_8599.jpgslide_IMG_8555.jpgslide_IMG_8517.jpgslide_IMG_8288.jpgslide_IMG_7001_2.jpgslide_IMG_6960.jpgslide_IMG_5626.jpgslide_IMG_0044.jpgslide_DSC04251.jpgslide_DSC04244.jpg

Sagolika Höö, är fullt av spännande och roliga upplevelser - på småländska!
Rum och Frukost - Bo på lantgård

Drömmen om att ge släktgården nytt liv och önskan att låta andra få ta del av vårt Småland, blev en krokig väg, precis som den till Höö. En plats där allt känns äkta och genuint, med upplevelser som får det att hissna i magen och skrattet att bubbla. En plats där det känns som om man har varit förut, och den hemtrevliga känslan av farmors kök.


Vi har två hus som vi hyr ut veckovis









Lammkött, Nötkött, Rökt lamm, Rökt nöt, korv på nötkött, korv på lamm o


Lammkött, Nötkött, Rökt lamm, Rökt nöt, korv på nötkött, korv på lamm och nötkött, Lammskinn, Havrekärvar

Köttlådor Nöt - klart för leverans den 27/10
Vi kommer att slakta en 18-månaders tjur och en treårs tjur. Köttet hängmöras och finns klart för leverans den 27/10

Det finns följande olika alternativ. 

Filélåda ungtjur - benfria styckdetaljer och färs (ca hälften) totalvikt ca15 kg
Entrecotelåda ungtjur - benfria styckdetaljer och färs (ca hälften) totalvikt ca15 kg

Filélåda tjur - benfria styckdetaljer och färs, mindre andel färs, ca 20-25 kg
Entrecotelåda tjur - benfria styckdetaljer och färs, mindre andel färs, ca 20-25 kg

pris 130kr/kg


Köttlåda lamm - klara för leverans vecka 47 och 48
Lammlådorna väger omkring 15-18 kilo. 
Allt är styckat,vaccumförpackat och märkt. 

Pris 110/kg

Finns även möjlighet att lägga till mer färs.


Nöt och lammkorv
Vi har en ny korv i år korv av lamm och nöt. Rökt påläggskorv. Kötthalt ca 73%
förpackning om ca 300 gram - 

180kr/kg (ca 60kr styck)

Nötkorv
Vi har även i år en korv av nötkött från gården. (Sjunkarödsring)
Kallrökt påläggskorv, som är rökt på gammaldags sätt med bokspån: kötthalt 69,8%.
förpackning om ca 300 gram - 

180kr/kg (60kr/styck)

Rökt lammstek
Vi kommer även att ha rökt lammstek omkring vecka 49-50

180kr/kg

Rökt nötkött
Olika detaljer.
Finns nu, frusen

180kr/kg


Lammskinn
Vi har fått hem nya skinn. Ett par mattskinn (lång päls) och några plädklippta (nedklippta till ca 35mm)
skinnen finns i flera färgvariater brunt, svart, grått
Pris mellan 1200-2000kr

Koskinn (matta)
Vi har även några komattor från våra loshult och ringamålakor
Ca 2x 1,5 m (200-350kvadratfot) - 5-6000kr

Havrekärvar
30kr/st




Kosläpp 2017


Kosläpp på Höö 30 april
Kom och se våra glada Ringamålakor och Loshultakor släppas ut på bete!

Caféet öppnar kl 11.30
- Nässelsoppa och bröd
- Kaffe/The/Saft och bulle/vetebröd

Kosläpp kl 13
Försäljning av lammskinn, ägg och annat från gården

På gården finns kor, får, hästar, kaniner, höns, ankor och gäss.
Runt om på ön blommar vitsipporna för fullt. Kanske finns det en och annan blåsippa kvar också. Gullvivorna har också börjat komma upp.


DSCF5946.jpgIMG_3388.jpg


Välkomna!


Rökt korv och grillkorv


Rökt Korv och Grillkorv

Nu har vi fått hem korv gjord på kött från gårdens djur!

Rökt påläggskorv – Sjunkarödsringen av kött från Höö Gård
Kallröktmed bokspån, köttandelca 70%, fetthalt ca 37%
60kr/frp (ca 300gram)

Grillkorv– Gourmégrillare av kött från Höö Gård
Kallrökt med bokspån, köttandel ca 49%, fetthalt ca 25%
50kr/frp (ca 300 gram)

Hör av er om ni är intresserade så bestämmer vi tid och plats


Köttlådor 2016 november


english text below

20141009_220405_0.jpg

Vi tar nu bokningar på sista omgången av höstens köttlådor med nötkött.
Ring eller maila så bokar vi en låda för er.

Avhämtning på Höö fredag eftermiddag den 18/11 (ev. andra tider eller plats efter överenskommelse)

Nötköttet kommer från våra Loshultskor (Ringamålakor), en svensk lantras som bevaras i genbank.

Djuren föds upp på hö under vintern och betar vackra naturbetesmarker på naturreervaten Höö och i Tångarna under sommaren. Markerna är rika på örter och löv vilket gör köttet rikt på nyttig Omega-3. Vi använder inte konstgödning, bekämpningsmedel eller GMO produkter. Slakt och packning sker på på Sjunkaröds slakteri och Lönashults slakteri köttet hängmöras för bästa köttkvalitet. Allt kött är vakuumförpackat och märkt - färdigt för frysen. Färskt håller sig köttet ca 4 veckor i kylen, fryst håller det sig minst ett år.

Nötköttslåda – Vikt ca 12-15 kg. Pris 130kr/kg
Lådan innehåller finstyckade bitar utan ben ca hälften
och resterande färs i ca 500grams paket.
Det finns två olika att välja mellan, Filélåda eller Entrecotelåda

Vi har även soppben, hjärta, lever mm


Boka din låda nu!
Skriv ett mail till info@sagolikahoo.se med namn, kontaktuppgifter och din beställning
eller ring 0709-491700 och prata med Stefan.

Vi säljer även lammskinn, komattor, havrekärvar, julgranar och annat från gården.
Har du några frågor är det bara att höra av sig!

----------------------------------

It is time to make room in the freezer!
We are now taking orders for a box of lamb or beef.

Box with Beef can be collected at the farm on friday 18/11 (or after agreement)

Our animals are fed hay during the winter and during the summer they graze beautiful pastures on Höö naturereserv and Tångarne about 10 km north of Älmhult. The pastures are rich with herbs and leafs which makes the meat full of Omega-3 fatty acids. We do not use pesticides, artificial fertilizer or GMO's.
Slaughter and packing is done at Sjunkaröds slakteri where the meat is also dry aged to achieve best quality and taste.
Everything is vaccumpacked and labled, ready for the freezer. The meat stays fresh in the fridge up to 4 weeks and in the freezer more than a year.

The beef comes from a breed of cows called Ringamålako, which is a small, endangered remnant of the Småland cow. We are active in the preservation of this breed.

A box of beef contains ca 12-15 kg of meat in total, no bones, (ca 50% is minced meat) Price: 130SEK/kg

We also sell lamb fur, cow fur, oatshafes, Christmas trees and other products from the farm.

Anledningen till att du får detta brev är att du handlat av oss tidigare eller anmält intresse vid någon tidigare tidpunkt.
Önskar du inte längre få brev från oss ber jag dig höra av dig.




Köttlådor 2016


english text below

20141009_220405_0.jpg

Vi tar nu bokningar på första omgången av höstens köttlådor med lamm eller nötkött.
Ring eller maila så bokar vi en låda för er.

Avhämtning på Höö fredag eftermiddag den 9/9 (ev. andra tider eller plats efter överenskommelse)

Nötköttet kommer från våra Loshultskor (Ringamålakor), en svensk lantras som bevaras i genbank.

Djuren föds upp på hö under vintern och betar vackra naturbetesmarker på naturreervaten Höö och i Tångarna under sommaren. Markerna är rika på örter och löv vilket gör köttet rikt på nyttig Omega-3. Vi använder inte konstgödning, bekämpningsmedel eller GMO produkter. Slakt och packning sker på på Sjunkaröds slakteri och Lönashults slakteri köttet hängmöras för bästa köttkvalitet. Allt kött är vakuumförpackat och märkt - färdigt för frysen. Färskt håller sig köttet ca 4 veckor i kylen, fryst håller det sig minst ett år.

Nötköttslåda – Vikt ca 12-15 kg. Pris 160kr/kg
Lådan innehåller finstyckade bitar utan ben ca hälften
och resterande färs i ca 500grams paket.
Det finns två olika att välja mellan, Filélåda eller Entrecotelåda

Vi har även soppben, hjärta, lever mm


Boka din låda nu!
Skriv ett mail till info@sagolikahoo.se med namn, kontaktuppgifter och din beställning
eller ring 0709-491700 och prata med Stefan.

Vi säljer även lammskinn, havrekärvar, julgranar och annat från gården.
Har du några frågor är det bara att höra av sig!

----------------------------------

It is time to make room in the freezer!
We are now taking orders for a box of lamb or beef.

Box with Beef can be collected at the farm on friday 9/9 (or after agreement)

Our animals are fed hay during the winter and during the summer they graze beautiful pastures on Höö naturereserv and Tångarne about 10 km north of Älmhult. The pastures are rich with herbs and leafs which makes the meat full of Omega-3 fatty acids. We do not use pesticides, artificial fertilizer or GMO's.
Slaughter and packing is done at Sjunkaröds slakteri where the meat is also dry aged to achieve best quality and taste.
Everything is vaccumpacked and labled, ready for the freezer. The meat stays fresh in the fridge up to 4 weeks and in the freezer more than a year.

The beef comes from a breed of cows called Ringamålako, which is a small, endangered remnant of the Småland cow. We are active in the preservation of this breed.

A box of beef contains ca 12-15 kg of meat in total, no bones, (ca 50% is minced meat) Price: 160SEK/kg

We also sell lambfur, oatshafes, Christmas trees and other products from the farm.

Anledningen till att du får detta brev är att du handlat av oss tidigare eller anmält intresse vid någon tidigare tidpunkt.
Önskar du inte längre få brev från oss ber jag dig höra av dig.